MVO

Ondernemerschap brengt verantwoordelijkheden met zich mee, vinden wij. Daarom doen wij ons best om op een verantwoorde manier te ondernemen. Dit is een doorlopend proces dat continu vraagt om bijschaven.

Hieronder een korte uiteenzetting van onze speerpunten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

HACCP

HACCP omvat regels en richtlijnen om veilig om te gaan met hygiëne en voedselveiligheid. Beide eigenaren hebben hun HACCP-certificaat gehaald en zien er op toe dat er altijd conform deze richtlijnen wordt gewerkt. Zowel tijdens evenementen als daarna tijdens het schoonmaken en opslaan van voedingsmiddelen. 

Duurzaamheid

In de hedendaagse wereld is duurzaamheid niet langer een keuze, maar een noodzaak. Bij Loaded Legends erkennen we het belang van duurzaam ondernemen en zijn we vastbesloten om een positieve impact te hebben op onze planeet.

Verantwoorde inkoop
We werken met graag mooie streekproducten die we zoveel mogelijk direct bij de bron proberen in te kopen. Dit vermindert niet alleen onze ecologische voetafdruk door het verminderen van transportafstanden, maar ondersteunt ook lokale boeren en producenten.

Minimaliseren van voedselverspilling
Door nauwkeurig voorraadbeheer en het voorspellen van de vraag, streven we ernaar om voedselverspilling tot een minimum te beperken. Met eventuele prijsacties proberen we de vraag te sturen.

Energiezuinige operatie
Onze foodtruck is uitgerust met energiezuinige apparatuur die we goed onderhouden om ons energieverbruik tot het minimum te beperken.

Sustainable Development Goals (SDG’s)

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn een verzameling van 17 wereldwijde doelen opgesteld door de Verenigde Naties om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en welvaart voor iedereen te verzekeren. Bij “De Loaded Legends” zijn we vastbesloten om bij te dragen aan deze doelen door middel van onze bedrijfsvoering.

Goede Gezondheid en Welzijn
|We streven ernaar om onze gerechten op een verantwoorde manier aan te bieden. We gebruiken zoveel mogelijk verse ingrediënten en volgen de richtlijnen voor verantwoord frituren.

Klimaatactie
Door het gebruik van energiezuinige apparatuur en het ondersteunen van lokale leveranciers, verminderen we onze ecologische voetafdruk en dragen we bij aan klimaatactie. Afval, oude frituurolie en verpakkingen recyclen we op de juiste manier zodat deze zo min mogelijk negatieve impact op het milieu hebben.

Verantwoorde consumptie en productie
Door lokaal en duurzaam in te koop, het minimaliseren van voedselverspilling en het recyclen van reststromen, streven wij naar verantwoorde consumptie en productie.

Partnerschappen
We staan open voor samenwerkingen met andere lokale bedrijven en NGO’s. We ondersteunen graag mooie initiatieven zoals het omzetten van frituurolie in brandstof.

Verantwoord frituren

We willen zoveel mogelijk werken conform de richtlijnen van Verantwoord Frituren. Dit is gericht op het bevorderen van gezondere frituurmethoden in de horeca. Zo gebruiken we vloeibare frituurolie met het Verantwoord Frituren keurmerk. Dit type olie bevat minimaal 65% onverzadigde vetzuren, wat gezonder is dan verzadigde vetzuren. Daarnaast bakken we onze friet op de juiste temperatuur. Bij een te hoge baktemperatuur kunnen er schadelijke stoffen vrijkomen.