Over ons

In het hartje van het bruisende Wijchen, ontmoetten twee kale mannen elkaar op het terras. Terwijl we wachtten op ons drankje, deelden we onze liefde voor comfort food en onze dromen om ooit een eigen zaak te beginnen. Het was een onverwacht moment van verbinding dat ons op het idee bracht: een foodtruck waar de gerechten niet alleen de maag vullen, maar ook verrassen en mensen écht blij maken. Een menu vol ‘loaded’ gerechten; van friet overladen met stoofvlees tot nacho’s bedekt met malse pulled chicken, guacamole, en pittige jalapeños. 

We sloegen onze spaarvarkens kapot en kochten een gave en unieke truck. Met onze wagen en dosis ondernemersmoed, begonnen we in oktober 2023 aan ons avontuur. Vanaf toen stonden de mannen met de baarden bekend als de Loaded Legends en werd onze truck een symbool van innovatieve gerechten en buitengewone smaken. 

Loaded Legends - Jelle en Robert-Jan
Robert-Jan met foodtruck

Robert-Jan

De passie voor horeca is bij Robert-Jan ontstaan omdat hij verliefd werd op een meisje dat in een restaurant werkte. Niet veel later werkt hij daar zelf ook en dat heeft maar liefst vijf jaar geduurd. Veel langer dan de verliefdheid. Ondanks het feit dat hij nu werkzaam is als HR manager bij de overheid, is de liefde voor het werken in de horeca altijd gebleven. De afgelopen jaren heeft hij veel nagedacht over de wijze waarop hij dit nieuw leven in kon blazen. De foodtruck die hij samen met Jelle heeft aangeschaft is dan ook een mooie manier om anderen weer te laten genieten van zijn passie voor eten.  

Jelle

Hoewel Jelle het zelf een vies woord vind, kan je hem best omschrijven als een ‘foodie’. Mensen enthousiast maken met eten is waar hij energie van krijgt. Het runnen van een foodtruck en mooie festivals afgaan, is waar hij al een tijdje van droomt. Na enkele jaren bij horecagroothandel Bidfood te hebben gewerkt, heeft Jelle veel geleerd over de horeca. Dit gaf hem genoeg vertrouwen om de stap echt te zetten.

Naast zijn baan en de foodtruck is Jelle ook druk met de Hamburger Bijbel, hét platform voor hamburger liefhebbers.
Jelle - loaded legends